Vlie Sessions

Mijn zomer vakantie zit er weer op. Twee weken op Vlieland en fantastisch weer. Natuurlijk ook veel op het water geweest met de SUP en de windsurfspullen. Tussen de strekdammen is genoeg ruimte om lekker op en neer te varen, golven te rijden en te werken aan de non-planing skills en als  het wat harder gaat waaien dan is het tijd om echt te gaan windsurfen.

Er is een voorspelling afgegeven voor West 6 Bft. Het tentdoek klappert en de vlaggen staan strak in de wind op de camping. Ontbijten en wachten tot het tij afgaand is. Een paar uur later zeul ik mijn 105 liter en 5.3 mee over de duinen door het mulle zand.

Altijd spannend als je het water ziet. De Noordzee vertoont de eerste witte kopjes en Westen wind is hier perfecte side-shore. Gelukkig valt de shorebreak mee. De wind staat nog niet lang genoeg aan om het serieuze hoogte te geven. Wel lopen er mooi brekende golven van ruim een meter vanaf de kop van de strekdam tot over de zandbank.

5.3 optuigen
Ezzy Elite 5.3 optuigen

Ik tuig mijn 5.3 en klik hem vast op de Chakra 105l. Als ik door de branding heen ben springt het board in planee. Spray in mijn gezicht en als ik een minuut later achterom kijk is Vlieland al een stukje kleiner. Ik zoek naar een mooie golf om vanaf te gijpen en knal terug naar het strand.

Na een paar rakjes warm varen besluit ik een paar golven te scoren die vanaf de kop van de strekdam breken. Ik koers naar de zwarte basalt blokken die uit het water steken en zie een mooie golf aankomen. De strekdam zorgt er voor dat alle chop verdwijnt en ik maak een gijp de golf af, klap mijn zeil om en vaar weer naar buiten zonder uit planee te komen. Gaaf dit! Wel een beetje uitkijken dat je geen keien raakt ;

Spot de zeehond

Het volgende uur doe ik weinig anders dan gijpen in de branding en springen op de deining. Genieten van de meeuwen, de zon en de nieuwsgierige zeehonden. Dan besluit ik dat het genoeg is geweest. De armpjes raken langzaam leeg en ik moet nog wat energie overhouden om mijn spullen weer over de duinen terug te slepen.

Wat een top sessie! Volgens mij het eerste halfuur alle gijpen kunnen maken en er een paar doorgeplaneerd. Dat begint er een beetje op te lijken 😉