Avond sessie

Wel of niet gaan? De apps geven 15 – 20 knopen wind aan, maar de ervaring leert dat het bij Noorderwind een paar knopen minder waait op het meer. Ik pak de auto in en besluit toch maar naar het Noorden te rijden. Deze keer alleen de grote zeilen mee.

De rit naar Lauwersoog kost mij ruim een uur. Lekker ontspannen in de auto met mijn rechterarm leunend op mijn board en een muziekje aan is de tijd zo voorbij. Ik rij langs het meer en zie een paar andere surfers over het water scheren, dus gelukkig genoeg wind om te planeren.

Eerst een kort praatje met de mensen op de kant en daarna snel de 7.5m2 op mijn grote board gezet. Pak aan, auto op slot en lekker naar het water. Ik stap op het board en glijd het meer op. Ondertussen speur ik naar windvlagen op het water die in vlekken van kleine zwarte ribbeltjes voorbij schuiven.

Als een van die vlagen mij raakt is het tijd voor actie. Ik stuur het board van de wind af, ga met mijn hele gewicht aan de giek hangen en duw alle power van het zeil met mijn voorste been het board in. Een paar keer flink pompen met het zeil en de neus van het board komt omhoog. Ik schuifel naar achteren en stap in de voetbanden terwijl het board accelereert.

Serverne Fox 120l – 7.5 NCX

Zo stuif ik een paar keer het meer over. Aanplaneren en pompen is best werken. Soms lukt het niet om in planee te komen en moet je rustig wachten op de volgende windvlaag om het opnieuw te proberen. Als de wind wat verder inzakt ga ik meteen over op korte rakjes varen en oefenen in overstag gaan. Zo blijf ik warm en ga ik mij niet vervelen.

Na ruim een uur besluit ik terug te varen en de boel in te pakken. De zon schijnt door de wolken en zet alles in een gouden glans. De wind waait door mijn haar en ik hoor de weidevogels in de lucht naar elkaar roepen. Wat een mooie avond.  

Super relaxed rij ik weer richting huis. Als ik mazzel heb zijn er nog een paar pannenkoeken over.